inspired movement © 2015 - 2023  |  All Rights Reserved

by Froukje

Share

Contactgegevens 

Froukje van der Lende    |    T :   00 31 6 48 18 55 80    |    E :    froukje@inspiredmovement.nl 

inspired movement   |   Bilderdijkstraat 44   |   2013EK Haarlem   |   www.inspiredmovement.nl   |  KvK 64989461


inspired movement

"Ik heb een super inspirerend vak, waarbij ik zelf nog steeds leer over patronen, gedrag en dynamieken. Ik hoop dat mijn blogs jou ook inspireren en inzichten geven!"

06 - 48 18 5580 

​​BLOG 'Google ontdekt wat een team het meest effectief maakt'
En dat is iets anders dan ze dachten.....



Wat maakt een team effectief? Wat maakt dat een team gaat vliegen? Dat alles klopt en als vanzelf gaat. Dat je met elkaar boven verwachting presteert en bergen kunt verzetten. 


In juli las ik dit artikel van de bevindingen van Google van Robert Tellier:

Google's People Operations heeft 2 jaar lang zeer grondig onderzoek gedaan om deze vraag te beantwoorden ( +200 interviews, +250 attributen binnen +180 Google teams).

Google was er vrij zeker dat hun perfecte team bestond uit een mix van de beste mensen uit verschillende vakgebieden. Ze hadden het volledig mis. Welke personen er in een team zitten doet er veel minder toe, dan de manier waarop teamleden met elkaar omgaan. Hoe zij hun werk structureren en of ze het gevoel hebben dat hun persoonlijke bijdrage er werkelijk toe doet.

Het Google onderzoeksteam is erachter gekomen dat er vijf belangrijke dynamieken zijn die succesvolle teams onderscheiden van andere teams:

1  Psychologische veiligheid: Durven we risico's te nemen binnen ons team, zonder dat we ons onveilig of vernederd voelen?

2  Betrouwbaarheid: Kunnen we op elkaar rekenen dat we dingen op tijd en met een hoge kwaliteit qua werk doen?

3  Structuur en duidelijkheid: Zijn doelen, rollen en uitvoeringsplannen in ons team duidelijk?

4  Betekenis van het werk: Werken we aan iets dat persoonlijk belangrijk voor ons is?

5  Impact van het werk: Geloven we echt dat het werk dat we doen er toe doet?

 Als de vijf bovenstaande dynamieken al binnen jouw team toegepast worden, gefeliciteerd, je werkt binnen een team dat effectief presteert. Zo niet, lees dan verder wat jij samen met je teamgenoten kan doen om daar wel te komen.

Van de bovenstaande 5 punten is psychologische veiligheid veruit het belangrijkste element om als team effectief te kunnen presteren. De Google onderzoekers concludeerde dat wat een ‘goed’ team onderscheidt van een disfunctionele team, te maken heeft met hoe teamgenoten elkaar behandelen. Met andere woorden ‘de juiste normen’, zou de collectieve intelligentie van een groep verhogen, terwijl de ‘verkeerde normen’ een team kan verlammen, zelfs als iedereen individueel binnen het team zeer helder en oprecht is.

Wil je weten hoe je de juiste normen concreet kunt gaan toepassen in de dagelijkse praktijk? Hoe je dit verder kunt optimaliseren, zodat eigenaarschap, verantwoordelijkheid, prestaties verbeteren en doelen bereiken op een makkelijkere manier worden bereikt: met meer succes, plezier en energie?

Inmiddels heb ik hier veel teams, hr managers en leidinggevenden in mogen ondersteunen. Deze inzichten deel ik in de 1-daagse workshop ‘ Zo haal je het beste uit je team!’ Meer weten? Kom naar de workshop of bel voor een kop koffie!


Vragen?
Vragen? Of wil je liever dat ik even met je mee spar? Je bent van harte welkom!

Laat het me weten via froukje@inspiredmovement.nl of 06 - 48 18 5580.


Met inspirerende groet!

Froukje